Εικόνες και εντυπώσεις από τις πρώτες 2 εβδομάδες επαναλειτουργίας μας

Είμαστε ευγνώμονες που ανοίξαμε και πάλι, είμαστε ευγνώμονες που λειτουργούμε τόσο καλά τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα υγείας, είμαστε ευγνώμονες που τα παιδιά μας ήρθαν τόσο προετοιμασμένα και έτοιμα για την επανένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον!

Τα εύσημα και στους γονείς για την προετοιμασία που έκαναν στα παιδιά και που φαίνεται!
Τα παιδιά, τηρούν στο μέτρο του δυνατού αποστάσεις ασφαλείας, δεν ανταλλάσσουν παιχνίδια μεταξύ τους, πλένουν χέρια όπως έμαθαν από την πρώτη μέρα και η νέα καθημερινότητά τους μπήκε σε πολύ καλό δρόμο από την αρχή!

Μερικά από τα μέτρα που ακολουθούμε πιστά, καθημερινά:
Όλο το προσωπικό φορά μάσκες ή προσωπίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας
Κατά την παραλαβή των παιδιών στο σχολείο δεν υπάρχει επαφή μεταξύ γονέων και προσωπικού.
Όλοι όσοι εισέρχονται στο κτίριο απολυμαίνουν παπούτσια στο ειδικό απολυμαντικό πατάκι, και χέρια πολύ σχολαστικά.
Όλες οι επιφάνειες (έπιπλα, παιχνίδια, σχολικό κλπ) απολυμαίνονται σχολαστικά κάθε φορά που “αλλάζουν χέρια” και τουλάχιστον 3 φορές ημερησίως. Όλες οι αίθουσες και το σχολικό, καθαρίζονται και απολυμαίνονται σχολαστικά καθημερινά μετά το πέρας της λειτουργίας και με ειδικό ατμοκαθαριστή στους 180°C.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο σε κανέναν πέρα από το προσωπικό και τα παιδιά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του.

Όλες οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία του σχολείου.

Βρεφικό τμήμα

Μεταβρεφικό τμήμα

Προ-προνηπιακό τμήμα

Νηπιακό τμήμα

Προετοιμασία φαγητού

Μέτρα προστασίας

Το σχολικό έχει σύμφωνα με την άδειά του, χωρητικότητα 28 παιδιών. Εμείς μεταφέρουμε ανά δρομολόγιο, 11 παιδιά το μέγιστο, δηλαδή αρκετά κάτω από το 50% που είμαστε υποχρεωμένοι και θα συνεχίσουμε έτσι, όσα δρομολόγια και αν χρειαστούν. Τα παιδιά κάθονται στις θέσεις διαγώνια, για να τηρούνται όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ σε περίπτωση συγγενικών παιδιών, αυτά κάθονται μαζί στην ίδια δυάδα θέσεων. Επιπροσθέτως, η σειρά με την οποία κάθονται είναι αντίστοιχη με αυτή που παραλαμβάνονται και παραδίδονται (δηλαδή τα παιδιά που παραλαμβάνονται πρώτα κάθονται στις πίσω θέσεις, τα παιδιά που παραδίδονται πρώτα κάθονται στις μπροστινές κ.ο.κ.) έτσι ώστε να έρχονται σε όσο το δυνατό λιγότερη επαφή μεταξύ τους.

Comments are closed.